Uitnodiging Jeugdactiviteit Maasbandproject

De commissie Landschapsgeschiedenis en de Sectie Archeologie werken samen met lokale onderzoekers binnen het MaasBandProject te Stein. Dit meerjarig en grootschalig landschapshistorisch onderzoeksproject rondom het dorpje Maasband is een zogenaamd citizen science project waar professionele en niet-professionele onderzoekers en meerdere instanties samenwerken om de geschiedenis van een middeleeuws Maasdallandschap te reconstrueren. Het project rust op twee pijlers: landschapshistorisch onderzoek en het verbinden van de samenleving met dit onderzoek op verschillende manieren.

Eén van de manieren waarop de gemeenschap bij de geschiedenis van het Maaslandschap wordt betrokken loopt via de (lokale) jeugd. Hiertoe organiseert het team van het MaasBandProject op zaterdag 17 juli een activiteit voor kinderen over de natuurlijke historie van de Maas met als titel: Een zwerfsteen in de Maas: de geschiedenis van rots, naar kei, naar steen!

Leden van het LGOG met (klein)kinderen tussen de 6 en 13 jaar kunnen zich hiervoor nog opgeven via maasbandproject@gmail.com. Meer lezen over het project kan hier.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem