Titus Brandsma: een nieuwe Nederlandse Heilige

Op zondag 15 mei zal Paus Franciscus in Rome de Nederlandse Karmelietenpater Titus Brandsma (*1881, Oegeklooster, +1942, Dachau) heilig verklaren. Pater Titus Brandsma had een nauwe verbondenheid met Weert en met name met de Moeselkapel.

De nieuwe heilige was kind aan huis bij de familie Driessen-van Geleuken die op de verdwenen boerderij “Souts” woonde. De familie Driessen had 10 kinderen waarvan er 9 toetraden tot een religieuze orde. Vier van hen behoorden, evenals pater Titus Brandsma, tot de orde van de Karmelieten. Een van die Karmelieten, de hoogleraar dr. Hubertus Driessen, was de leermeester en begeleider van Titus Brandsma. In de Moeselkapel zijn nog twee raampjes aanwezig die geschonken zijn door de familie Driessen.

Tijdens de heiligverklaring vindt in deze kapel om 14:00 uur (Irenelaan 91, Weert) een herdenking plaats. Een portret van Titus wordt in de kapel geplaatst. Peter Korten, voorzitter van Kring Weert, zal tijdens de bijeenkomst in een korte lezing ingaan op Brandsma's leven en zijn verbondenheid met Moesel.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem