Save the date: Zesde LGOG dag van de Limburgse landschapsgeschiedenis vrijdag 30 augustus 2024 in Mook

Save the Date

Zesde LGOG dag van de Limburgse landschapsgeschiedenis vrijdag 30 augustus 2024 in Mook

Verleden bewaren, heden ervaren, toekomst verzekeren
Limburgs erfgoed bij terreinbeheerders

Hoe gaan terreinbeheerders om met erfgoed? Een belangrijk thema, want de keuzes die terreinbeheerders zoals Het Limburgs Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, en kleinere particuliere terreinbeheerders zoals Stichting Jules Geradts, eigenaar van het Munnichsbosch, nu maken, kunnen grote gevolgen hebben voor de beleving én bestudering van het landschap, nu en in de toekomst. Dat thema staat centraal op de zesde dag van de Limburgse landschapsgeschiedenis van het Koninklijk LGOG in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Natuurmonumenten.

Het programma presenteert de rijke collectie van cultureel, historisch en landschappelijke erfgoed bij terreinbeheerders in de provincie Limburg. Doel is om beheerders, beleidsmakers en publiek bewuster te maken van de kansen en uitdagingen die dit erfgoed in deze natuurgebieden biedt.

De lezingen gaan over de rijke erfgoedcollecties, monumentale ensembles, natuurontwikkeling in combinatie met erfgoed en de uitdagingen van terreinbeheerders om het historische landschap aan te laten sluiten bij hoge natuurwaarden. In de middag zijn er diverse excursies in de omgeving van Mook, waaronder Landgoed Mookerheide. De dag wordt afgesloten met een paneldiscussie. Keynote spreker is Michiel Purmer, specialist erfgoed en landschap bij Natuurmonumenten.

Reserveer alvast vrijdag 30 augustus voor deze zesde dag van de Limburgse landschapsgeschiedenis.

Locatie: Gemeenschapshuis Mook (Groesbeekseweg 3, 6585 KE Mook)

Organisatie: De Commissie Landschapsgeschiedenis van het Koninklijk LGOG in samenwerking met de RCE en Natuurmonumenten.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem