Reizen in de Tijd

Op maandag 18 november 2019 voegden ongeveer 30 mensen zich bij elkaar in de filmzaal van de ECI Cultuurfabriek te Roermond voor de startbijeenkomst van het educatieve programma Reizen in de Tijd in Midden-Limburg. Jolijn Rietbergen en Ben Bregman, beiden werkzaam bij Erfgoed Gelderland, kwamen de bezoekers informeren over wat Reizen in de Tijd kan bieden aan scholen, gemeenten en culturele aanbieders in Limburg. Hun boodschap was duidelijk: erfgoed verbindt!

Midden-Limburg start nu met het project, maar uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat heel Limburg zich gaat bezig houden met kwalitatieve erfgoededucatie. Het LGOG wil samen met de erfgoedinstellingen, penvoerders en het Huis van de Kunsten gaan onderzoeken of er ook in Noord- en Zuid-Limburg genoeg wil en draagkracht is om het project Reizen in de Tijd ook daar te starten, met als doel dat uiteindelijke de gehele provincie Limburg opgenomen wordt op dit onderwijsplatform.

Om te eindigen met een van de ‘Gouden regels’ van Jolijn: Heb het lef om je aan te sluiten! Durf je leerlingen mee te nemen naar een plek waar ze geschiedenis kunnen meemaken en voelen. Laat ze zien wat hun erfgoed is, en vooral waar dat erfgoed voor staat.

Lees hier het verslag van de startbijeenkomst >>

Bekijk hier de presentatie over Reizen in de Tijd >>


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem