Oproep Limbörgse Academie

De Limbörgse Academie heeft een nieuwe website: Limburgs.org.
De drietalige website geeft een beeld weer van de activiteiten, projecten en taalproducten van de Limbörgse Academie.
De Limbörgse Academie is een non-profit organisatie, opgericht in 2007 om meer interesse te generen voor de Limburgs taal en al haar dialecten en om het behoud en de ontwikkeling van deze dialecten te stimuleren. Daarmee sluiten ze ook aan bij de digitale ontwikkelingen.

De Limbörgse Academie verbindt ’t Limburgs met de digitale wereld. Door gratis digitale taalproducten te ontwikkelen hoopt de academie de Limburgers meer digitale mogelijkheden in hun eigen Limburgse dialect aan te beiden. Zo wordt het Limburgs gemakkelijker digitaal te gebruiken en zichtbaarder. Daarnaast geven zij onderzoekers meer digitale mogelijkheden om het Limburgs te bestuderen. Zo sluiten hun digitale producten beter aan bij hoe de Limburgers hun taal gebruiken.

Het Team Digitaol Limbörgs verzamelt teksten en maakt ze digitaal beschikbaar. Het werk wordt mogelijk gemaakt door donaties en de hulp van vrijwilligers. Wilt u meehelpen? Doneer of neem contact op om vrijwilliger te worden met sikkertaris@limburgs.org.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem