Mooie vermelding voor LGOG in nieuw collectieboek Bonnefantenmuseum

Afgelopen maand verscheen het boek Ooggetuigen. Waarin bezoekers vertellen over de collectie van het Bonnefanten. De vraag die mede de aanleiding vormde voor dit collectieboek was: "Bestaat er zonder toeschouwers eigenlijk wel kunst?". Het boek is verschenen ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van het museumgebouw van Aldo Rossi. In Ooggetuigen leest men over het perspectief van het publiek en vormt als het ware een verhalenbundel bestaande uit interviews met bezoekers. Zo worden 393 kunstwerken uitgelicht en wordt er met 73 bezoekers gesproken.

Ook de collectie van LGOG, waarvan een deel is ondergebracht bij het Bonnefantenmuseum, krijgt een mooie vermelding in de inleiding: Zonder kijker geen kunst. Daarin schrijft directeur Stijn Huijts het volgende: "Grondlegger (van de museale collectie) was het koninklijk LGOG dat, uit interesse voor en bezorgdheid om het regionaal cultureel erfgoed, vanaf de jaren zestig van de negentiende eeuw een verzameling aanlegde. Vandaag de dag vormt de kunstcollectie van het genootschap nog altijd de ruggengraat van de vaste presentatie oude kunst".

Wilt u dit boek toevoegen aan uw eigen collectie? Via deze link komt u op de website van het Bonnefantenmuseum terecht waar u dit werk kunt kopen.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem