Collectiespecials #2

Bij Koninklijk LGOG houden we ons dagelijks bezig met de Limburgse geschiedenis. Maar hoe zit het met onze eigen geschiedenis? Weinig mensen zijn zich er namelijk van bewust dat LGOG een uitgebreide collectie bezit. De collectie is in bruikleen gegeven aan vier Limburgse erfgoedinstellingen: het Bonnefanten, het Limburgs Museum, Centre Céramique en het Historisch Centrum Limburg. In de collectie zijn, onder andere, historische stukken, kunstwerken, archeologische artefacten, atlassen, munten, penningen, tekeningen, prenten en handschriften te vinden. Daarnaast onderhoudt Centre Céramique onze uitgebreide bibliotheek.

In deze serie gaan we op zoek naar verhalen over de collectie. Waar komen de stukken in de depots vandaan? En waar zijn ze opgeslagen? Doormiddel van verhalen over de geschiedenis en de collectiestukken en een verdiepende podcast nemen we u mee door de collectie.

Eerder las u al over de collectie opgeslagen bij het Bonnefanten. In deel 2 van de Collectiespecials gaan we op bezoek bij een andere Maastrichtse instelling: Centre Céramique. Met dank aan Wim Dijkman.

Hier kunt u de podcast beluisteren.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem