Lezingenreeks en familiedag Limburg Museum

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 17, 18 en 19 juni kunt u gratis naar de familiedag in het Museumtheater van het Limburgs Museum en deelnemen aan een uitgebreid lezingen programma. Ook de LGOG Sectie Archeologie zal aanwezig zijn.

Lezingen

De lezingenmiddag vindt plaats van 13:00 tot 17:00 uur. Sprekers zijn Wim Dijkman (Het paardengraf van Borgharen), Wim de Baere (Baggervondsten uit de Maas), L. Tebbens en P. Kubistal (Vindplaats 10 te Ooijen-Wanssum), Roosje de Leeuwe (Begraven en offeren aan de Maas), Henk Hiddink (Het dagelijks leven op de Romeinse villa Voerendaal), Leo Verhart Swalmen (Noormannen en kasteelheren) en Oda Nuij (Grafheuvelproject Baarlo/Zaanderheike).

Familiedag

Ook vinden er deze dag vele andere leuke activiteiten plaats: zo kunt u op het plein kijken naar een Romeins spektakel met paarden en soldaten, bezoekt u de gloednieuwe tentoonstelling Oevers vol Romeinen (i.s.m. Rijksmuseum van Oudheden), en kunt u zich aansluiten bij rondleidingen.

Ook is er een Archeologiemarkt opgesteld in het museum. Hier kunt u de Sectie Archeologie terug vinden. Rasmus Thelen is aanwezig met een aantal publicaties die u kunt kopen en presenteert diverse romeinse vondsten waaronder een aantal munten. Kunt u zien welke vondsten echt zijn en welke replica's?

Buiten activiteiten

Voor een actief uitje kunt u ook op pad in de omgeving: ontdek de historische binnenstad van Venlo van een erfgoedwandelroute of stap op de fiets en trap door 10.000 jaar Limburgse geschiedenis met nieuwe fietsroutes van de Archeo Route Limburg.

Nationale Archeologiedagen

Het volledige programma is te bekijken op de website van het Limburgs Museum. En er zijn nog veel meer activiteiten te ontdekken in Limburg! Zo kunt u bijvoorbeeld terecht bij Restauratieatelier Restaura, waar voorzitter Sectie Archeologie Luk van Goor je via een VR bril de katakomben van Valkenburg laat bekijken, beleven en ontdekken. In het Thermenmuseum kunt u mee met een rondleiding langs de thermen en geeft Karen Jeneson een lezing over deze bijzondere plek. Liever de natuur in? Dat kan in Heythuysen waar de werkgroep Archeologie van de Studiegroep Leudal en Groen Hart Leudal een wandeling organiseert langs grafheuvels uit de Brons- en IJzertijd. Het volledige programma is te vinden op de website van de Nationale Archeologiedagen.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem