Lezingen Kring Venlo in 2020 afgelast, online activiteiten gaan door

Kring Venlo liet een tijd geleden weten dat zij per 12 oktober 2020 de draad, wat betreft lezingen, weer zouden oppakken. Maar helaas heeft de overheid afgelopen maandag de Corona-maatregelen weer behoorlijk moeten aanscherpen. Dit betekent dat er maar maximaal 30 personen toelaten zouden kunnen worden tijdens de lezing(en). Vandaar dat de Kring met pijn in het hart heeft moeten besluiten om alle activiteiten voor de rest van dit kalenderjaar af te gelasten. Dit betekent dat zij waarschijnlijk op zijn vroegst pas weer in januari 2021 lezingen en excursies kunnen organiseren. Maar ook dat streven is alles behalve zeker, en de Kring hoopt dan ook op uw begrip.

De Kring heeft gelukkig nog wel online activiteiten voor u in de aanbieding. Zo is al enkele weken de website www.oorlogsverhalenvenloeo.nl actief, waarop u de verslagen van de door leerlingen van twee klassen van het Valuascollege gehouden interviews (de pubers van nu) met pubers van het einde van de Tweede Wereldoorlog kunt inzien. Ook vindt u er een samenvatting van de geschiedenis van Venlo tijdens de Tweede Wereldoorlog, geschreven door Marcel Hogenhuis, én de teksten en foto’s van de fototentoonstelling in de buitenlucht. Deze fotopanelen in het kader van 75 jaar bevrijding staan nog tot na De Maand van de Geschiedenis op 41 plaatsen in Venlo, Blerick en Arcen. Heel geschikt voor een mooie wandeling. Wilt u de informatie bij de panelen tijdens de wandeling lezen? Download dan de app “75 jaar bevrijding Blerick, -Venlo, -Arcen”. Deze is gratis te vinden in de appstore.

Op de site komt ook nog een onderdeel “verhalen”. Hebt u nog een oorlogsverhaal uit onze omgeving, dat het waard is door anderen gelezen te worden, dan kunt u dit inleveren voor plaatsing. U kunt uw verhaal opsturen naar lgogvenlo@ziggo.nl.

De redactie is inmiddels ook druk bezig met de tweede uitgave van Maas & Duin. Dit tijdschrift krijgen de leden van de kring Venlo begin november weer gratis in de bus. Niet leden kunnen een exemplaar kopen bij Koops op de Klaasstraat in Venlo. Er is weer gezorgd voor een aantal verschillende interessante artikelen.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem