Lezing HistoBistro: Historische kookboeken belicht (09/11/2021)
Wat at men vroeger? Welke ingrediënten werden er gebruikt? En welke stukken worden er in Limburg bewaard die hiermee te maken hebben? Deze vragen worden allemaal beantwoord in de HistoBistro Podcast en zullen ook in deze lezing aan bod komen.
In deze lezing zullen wij op dinsdag 9 november van 14:00 tot 16:00 uur u meenemen langs de afleveringen van de HistoBistro Podcast. Zo wordt u wegwijs gemaakt in het historische proces van voedselbewerking, -bereiding, en -consumptie, maar zullen wij u ook laten zien wat er in de collecties van Limburgse musea en instellingen zoal te vinden is op het gebied van historisch eten.
De lezing zal gegeven worden door Odin Essers en Justine Camps. Odin Essers is conservator van de Bijzondere Collecties bij Universiteits bibliotheek Maastricht. Justine Camps is erfgoed consulent bij Koninklijk LGOG.
De lezing is gratis! Wel graag vooraf reserveren: info@bibliotheekkerkrade.nl of 045-7630520.
Klik hier voor meer informatie.
Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem