Korting voor leden Sectie Archeologie

Eetverleden

Bent u nieuwsgierig naar de Romeinse keuken en vraagt u zich weleens af wat waar is van de sterke verhalen over de Romeinse eetcultuur? Volg dan het online historisch kookcollege Kijkje in de Romeinse keuken van eet!verleden. Speciaal voor leden van LGOG biedt eet!verleden een korting op het Romeinse Kookcollege. U betaalt tot en met 31 december €10,- in plaats van €15,- voor het Romeinse Kookcollege. Dit college laat u kennis maken met de verrassende en smakelijke Romeinse keuken. Aan de hand van artikelen, kookvideo’s, historisch beeldmateriaal en heerlijke recepten. Leer over de Romeinse eetcultuur, het menu en ingrediënten in de oudheid en de mooie smaakmakers en smaakcombinaties die onterecht vergeten zijn. Na boeking van het kookcollege is het altijd beschikbaar om te bekijken en de lessen te volgen. U krijgt bovendien gratis toegang tot het online platform eet!verleden Academie, waar u ook andere content over de historische keuken gratis kunt bekijken. Interesse? Stuur een mailtje naar archeologie@lgog.nl en zij sturen u de kortingscode toe.

Met uitzicht op Ararat

De in Gulpen geboren archeoloog Yannick Raczynski-Henk gaat sinds 2009 elke zomer naar Armenië voor archeologisch onderzoek. Over zijn belevenissen daar, en over de cultuurclash tussen Nederland en Armenië, heeft hij het boek Met Uitzicht op Ararat geschreven. "Als iemand me een week geleden had gevraagd of ik het ooit een goed idee zou vinden om het stuur van een auto met plakband te repareren had ik tegen mijn hoofd getikt, maar dit is Armenië, dus nu lijkt het me een briljant plan."

Archeoloog Yannick Raczynski-Henk belandt per toeval in Armenië, wat hem betreft het meest bizarre land ter wereld. Tussen het graven naar archeologische resten van honderdduizenden jaren geleden door, ontdekt hij in de loop van tien jaar reizen en onderzoek in het land dat er schoonheid, en zelfs enige orde, schuilt in de ogenschijnlijke chaos van Armenië en zijn inwoners. Met veel droge humor sleept de schrijver je mee langs en door alle kuilen in de weg naar verwondering en bewondering.

Als speciale kerstactie kunnen leden van de Sectie Archeologie van het LGOG het boek tot 31 december voor zichzelf, of als kerstcadeautje, bestellen met 20% korting: voor € 16,00 in plaats van de verkoopprijs van € 20,00 (exclusief verzendkosten).

Stuur een mail naar archeologie@lgog.nl onder vermelding van ‘Ararat’ voor informatie over hoe u het boek kunt bestellen.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem