Jubileum: 50-jarig bestaan Kring Valkenburg & Heuvelland

Het LGOG heeft dit jaar jubilea te vieren! Het eerste jubileum viel bij de Kring Valkenburg & Heuvelland dat dit jaar 50 jaar bestaat. Reden natuurlijk voor een mooie viering.

Op 23 april 2023 vierde de Kring Valkenburg & Heuvelland van het LGOG haar 50-jarig bestaan met een bijeenkomst in de fraaie bibliotheekzaal van het klooster in Wittem. De viering werd gecombineerd met de Heemkundecontactdag die de Kringen Valkenburg & Heuvelland en Parkstad Limburg elk jaar organiseren.

Na de ontvangst in de ochtend gaf bestuurslid van de Kring Valkenburg & Heuvelland Lambert Jacobs een presentatie over de geschiedenis van de Kring, die verder terug gaat dan de officiële stichting in 1973, met vooral activiteiten in Valkenburg. Een tweede presentatie werd gegeven door archeoloog Niels van Waveren, die de ontwikkeling van de archeologie in vijf Heuvellandgemeenten in de afgelopen 25 jaar beschreef. Na de lunch opende de voorzitter van het Hoofdbestuur van het LGOG Jacques van Rensch het middagprogramma met een korte toespraak. Daarna verzorgde het Vlaamse ensemble Duo Ultreya en Pandora een uitvoering van instrumentale muziek en liederen uit de 16e en 17e eeuw die betrekking hadden op gebeurtenissen in het gebied van het huidige Limburg. Dat repertoire bestreek de periode van het begin van de Tachtigjarige Oorlog in 1568 tot en met de ’Hollandse Oorlog’ (1672-1678) en de Negenjarige Oorlog (1688-1698). Voorzitter Kees Schaapveld gaf hierbij een historische toelichting.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem