Eerste namen programma Webinar 'Truuk Nao Hoes': Limburgse geschiedenis digitaal

Na een succesvolle eerste editie organiseert Koninklijk LGOG in samenwerking met De Nieuwste Pabo en de Fontys Lerarenopleiding Sittard op 29 juni 2022 een volgende editie van het onderwijs webinar Truuk Nao Hoes met als thema: Limburgse geschiedenis digitaal. Ben jij er ook bij van 15:30 tot 17:00 uur?

Digitale didactiek

Op welke manier kun je digitale collecties en digitaal lesmateriaal over de geschiedenis van Limburg bij je lessen betrekken? Deelnemers zullen verdeeld worden over break-out rooms waarin zij een korte presentatie krijgen. Iedere spreker eindigt met een vraag. En dan is het jouw beurt! Wat denk jij over dit onderwerp? Hoe zou jij het aanpakken? En heb je nog mooie ideeën voor de toekomst die je samen wil bespreken?

Sprekers

We kunnen inmiddels een aantal sprekers aankondigen! Luk van Goor, fotogrammetist bij Restaura, zal vertellen over de mogelijkheden van het maken van 3D scans van collectiestukken. Hij gebruikt deze scans voor het maken virtual reality landschappen, augmented reality voorwerpen en het maken van kopieën met een 3D-printer. Met Wouter Daemen, digitaal erfgoed coach bij Huis voor de Kunsten Limburg, ga je aan de slag met het Limburgs Erfgoednet. Jody Martens, educatief medewerker bij Historisch Goud, vertelt over de prijswinnende website van Kasteel Hoensbroek en het nieuwe digitaal educatief programma waar zij momenteel aan werken. Helene Klein en Kelly van der Velde, educatief medewerkers Natuurhistorisch Museum, geven een inkijkje in de educatieve vormen die zij in het museum gebruiken om de allerjongsten aan te spreken.

Voor wie?

Dit webinar is voor iedereen die geïnteresseerd is in digitale didactiek en de geschiedenis van Limburg, maar in het bijzonder voor studenten en docenten (geschiedenis) van De Nieuwste Pabo en de Fontys Lerarenopleiding Sittard, leraren geschiedenis, leraren in het basis onderwijs en mensen werkzaam in de erfgoedsector (erfgoededucatie).

Schijf je nu in!

Het volledige programma delen wij over twee weken. Alvast een plekje bemachtigen? Dat kan! Schrijf je in via dit formulier.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem