Deelname aan archeologisch onderzoek Romeins Kwartier Heerlen

In de binnenstad van Heerlen wordt deze zomer een leiding aangelegd om diverse gebouwen op het Mijnwater-netwerk aan te sluiten. Dat betekent dus: graafwerkzaamheden, dwars door het Heerlense Romeins Kwartier. Omdat in dit gebied al vaker Romeinse resten zijn gevonden, wordt het werk uitgevoerd onder archeologische begeleiding. Want…wie weet wat we ontdekken…?!

Om iedereen dit veldwerk mee te laten beleven, is er een tijdelijke werkplaats ingericht op de parkeerplek voor het Thermenmuseum. De keet opent haar deuren op dinsdag 21 juli en is dan zes weken lang, t/m 31 augustus, iedere dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur open voor publiek. Kom jij een kijkje nemen?

Zelf aan de slag
De Archeo-hotspot, die normaal gesproken in museum De Vondst draait, wordt ook naar de keet verplaatst. Het is mogelijk om met de archeologen te praten, kaarten te bekijken en vooral ook om zelf aan de slag te gaan met de vondsten die we bij de graafwerkzaamheden tegen komen. Denk bijvoorbeeld aan het wassen en sorteren van gevonden resten en materialen.

Heb je interesse om ons als vrijwilliger te helpen met het archeologische onderzoek? Meld je dan aan via info@devondst.nl en je ontvangt zo snel mogelijk een bericht. Maar let wel op, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt en wie eerst komt, eerst maalt.

Meer weten?
Kijk op www.romeinskwartierheerlen.nl, www.devondst.nl, www.thermenmuseum.nl,
www.visitzuidlimburg.nl


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem