De agenda van de Maand van de Geschiedenis staat online!

De agenda van de Maand van de Geschiedenis staat online. De Maand van de Geschiedenis vindt plaats in oktober. Door het hele land kun je activiteiten bezoeken die te maken hebben met het thema rampen. Bekijk de agenda op de website.

Activiteiten van LGOG

Samen met het Sociaal Historisch Centrum Limburg (SHCL), Historisch Centrum Limburg, Centre Céramique en Universiteitsbibliotheek Maastricht (Histo Bistro) een aantal activiteiten (online en offline) organiseert LGOG een aantal activiteiten.

Naast een kick-off splitsen we samen met het SHCL de maand op in 4 subthema's. Verschillende rampen uit de geschiedenis van Limburg komen aan bod. Ieder weekend zal een van deze thema's centraal staan tijdens een activiteit. Wij gaan aan de slag met watersnoodrampen, mijnrampen en mijnveiligheid, de naftakrakerramp en de Koude Oorlog:

Online

Ook online zijn wij te vinden! Zo zullen wij samen met L1 een aantal audiofragmenten met interviews over de bovengenoemde thema's publiceren waarin experts en ooggetuigen vertellen over de gebeurtenis.

Benieuwd wat de grootste rampen uit de Limburgse geschiedenis zijn? Ook die vraag beantwoorden wij samen met L1 in een lijst van de '10 grootste Limburgse rampen'.

Verder kun je een blog lezen over Limburgse hulp tijdens de watersnoodramp van 1953 en een wandeling downloaden over schuilplaatsen in Maastricht. Houd daarnaast zeker onze social media kanalen in de gaten voor interessante feitjes en spraakmakende foto's.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem