De 100ste nieuwsbrief van Koninklijk LGOG!

Wederdopers en 'Kabouters', zo heette de allereerste Nieuwsbrief van het LGOG. Deze verscheen op 29 augustus 2016. Onze tweewekelijkse nieuwsbrief bestaat dus al bijna 4 jaar, en we hebben wat te vieren. Dit is namelijk de 100ste editie! En dat vraagt uiteraard om een terugblik.

We zijn daarom in ons archief gedoken. In 2016 heeft het LGOG behoorlijk wat sprongen gemaakt betreffende de online communicatie. De erfgoedconsulente van destijds, Godelieve Boselie, heeft hierin flink wat stappen gezet. Zo heeft ze op 21 april de Facebookpagina's en de LinkedIn pagina van het LGOG in het leven geroepen, en ook deze elektronische nieuwsbrief opgezet. De nieuwsbrief is mede gestart als uitwerking van het toenmalige beleidsplan Van convocaat naar Community. Gedacht werd dat de nieuwsbrief de bestaande convocaten zou gaan vervangen.

"De reacties op beide nieuwe instrumenten om de leden en anderen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Limburg in de meest ruime zin van het woord snel en doeltreffend van informatie te voorzien zijn zeer positief. Vooralsnog zijn ze aanvullend op de papieren convocaten, maar deze hebben ongetwijfeld hun langste tijd gehad, mede gelet op de als maar duurder wordende postzegels." (Maasgouw 2016, jaargang 135, nummer 4, pagina 172.)

Het papieren convocaat is inmiddels verleden tijd. Nu is onze nieuwsbrief elke keer weer een waardevolle aanvulling op het verenigingsnieuws in De Maasgouw. De nieuwsbrief heeft een enorme groei doorgemaakt in de afgelopen 4 jaar. Waar het ooit begon met vier rubrieken (Agenda, Nieuws, Vrienden voor het Voetlicht en Collectie) is de nieuwsbrief uitgegroeid tot een soort online magazine met o.a. Boekennieuws, Terugblikken, Oproepen, Tips en andere interessante rubrieken. Ook is de interactie tussen de lezers en LGOG steeds groter geworden. Zo kan iedereen die dat wil berichten aanbieden, en kunnen lezers zelfs hun onderzoeksvragen delen met andere LGOG leden.

Op verzoek reageerde Godelieve op het verschijnen van nieuwsbrief nummer 100:

"De 100e Nieuwsbrief alweer, wat vliegt de tijd! Van mijn werk op het bureau is dit waarschijnlijk het meest duurzame en zichtbare resultaat en wat is het leuk om hem ook zelf elke twee weken in de digitale brievenbus te kunnen ontvangen. Juist nu ik vanuit Arnhem nog maar zeer zelden deel kan nemen aan activiteiten, is het fijn om in één medium de mededelingen, uitnodigingen, (foto)verslagen en nieuwsberichten mee te krijgen: zo blijf ik me van op afstand toch verbonden voelen met het LGOG. Ik zou zeggen... Op naar de volgende 100!"

Ons online bereik is dit jaar vergroot door de komst van de LGOG Podcast. Deze afleveringen zijn te beluisteren via onze website en zijn regelmatig terug te vinden in onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief is een mooi medium om in contact te blijven met onze leden en dat is ook zeker gebleken in de afgelopen weken tijdens de Corona-uitbraak. Alle reeds verschenen nieuwsbrieven vindt u ook op onze website via: https://lgog.nl/nieuwsbrief.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem