Archeologie in Limburg opgestaan uit dood

Opstaan uit de dood. Het is slechts weinigen gegeven, maar Archeologie in Limburg is het gelukt. Tussen 1977 en 2010 verschenen 116 nummers van dit tijdschrift van de sectie Archeologie, de Archeologische Vereniging Limburg. Met ingang van 2011 werd Archeologie in Limburg onderdeel van De Maasgouw.

Maar nu, ruim zeven jaar na het verschijnen van de laatste editie, is Archeologie in Limburg in digitale vorm weer herrezen. Niet als vervanger – en al helemaal niet als concurrent – van De Maasgouw. Wel om een podium te bieden voor publicaties die minder geschikt zijn voor De Maasgouw. Denk aan vondstmeldingen of -beschrijvingen, presentaties en recensies van boeken, artikelen en tentoonstellingen, langere artikelen die te specialistisch zijn voor het lezerspubliek van De Maasgouw en korte exposés over lopend, of net afgerond archeologisch onderzoek.

Om de nieuwe start te markeren, overhandigde redactielid Rob Paulussen afgelopen zaterdag op de Limburgse Archeologie Dag 2018 een geprint exemplaar van nummer 117 van Archeologie in Limburg aan gedeputeerde Hans Teunissen. Klik hier om dit nummer te downloaden.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem