Zomeravondwandeling Kaldenbroeck

7 juli 2021

19:00 uur

Parkeerplaats kasteel Kaldenbroeck

Op woensdag 7 juli organiseert Kring Ter Horst een tweede wandeling door het natuurgebied rondom kasteel Kaldenbroeck in Grubbenvorst. In de oude Maasarm tussen Grubbenvorst en Lottum ligt in natuurgebied Kaldenbroek en het Huys Kaldenbroek. Het op een kleine verhoging gelegen gebouw stamt uit het midden van de 16e eeuw, maar reeds in 1394 was er al sprake van Huys Kaldenbroek. In de loop der eeuwen heeft het de nodige verbouwingen ondergaan en is een groot deel van de grachten gedempt. Het gebouw vormt door de openheid van zijn omgeving een waar ‘landmark’. Het gerestaureerde Huys Kaldenbroek is door Het Limburgs Landschap ingericht als twee vakantiewoningen. De vorige eigenaar heeft naast het ‘huys’ een nieuwe woning gebouwd. Met respect voor deze bewoners en huurders van de vakantiewoning, kunt u op het binnenterrein de buitenkant van de gebouwen bekijken. De gemarkeerde wandelroute rond Kaldenbroek loopt tevens langs Huys Kaldenbroek.

Gidsen van het IVN zullen de aanwezigen rondleiden. Het startpunt is de parkeerplaats van Kaldenbroeck. De tocht zal ongeveer 2 uur duren en de afstand is 3,3 km. De route loopt gedeeltelijk door rul zand. Aan deze kleine excursie zijn geen kosten verbonden. Na afloop bestaat er nog de mogelijkheid om op het terras nog iets te nuttigen.

Vanwege de veiligheidsmaatregelen is inschrijven verplicht want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan bij de secretaris tot 48 uur van tevoren via secretariaat@lgogterhorst.nl en er geldt vol is vol. Eventueel kan de aanmelding ook telefonisch plaats vinden bij de secretaris van LGOG kring Ter Horst, de heer J. Vissers, tel. nr. 077-3984140.

Het volledige convocaat is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit