VOL: Wintercursus Maatschappelijke veranderingen in Noord-Limburg sinds 1945

10 januari 2023

19:30 uur

Cursuslokaal museum de Kantfabriek, Americaanseweg 8, Horst

Entree: Leden: € 35,-, niet-leden: € 45,-

De wintercursus voor onderstaande datums is helaas volgeboekt!

Op dinsdag 10, 24 januari en 7 februari organiseert Kring Ter Horst een wintercursus Maatschappelijke veranderingen in Noord-Limburg sinds 1945.

De veranderingen in de Noord-Limburgse samenleving na de Tweede Wereldoorlog worden tijdens de cursus toegelicht aan de hand van de ontwikkelingen in Horst.

Programma

  • 10 januari Verbreding van de economische bedrijvigheid (land- en tuinbouw, industrie en dienstensector), groeiende welvaart en mobiliteit. In de jaren ’50-‘60; schaalvergroting in de agrarische sector; ontstaan van de milieuproblematiek rond de intensieve veeteelt in de jaren ’70-’80 en de komst van arbeidsmigranten.
  • 24 januari Ontkerkelijking, jeugdwerk, sport en cultuur.
  • 7 februari Nationalisering van de lokale politiek, intergemeentelijke samenwerking en sociaal leefklimaat

De spreker

Dr. J.A.M.M. Janssen, studeerde geschiedenis aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen en was van 1980 tot 2016 als historicus werkzaam bij het Ministerie van Defensie. Hij was onder meer directeur van het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg. Sinds 2016 werkt hij aan een boek over de maatschappelijke veranderingen in Noord-Limburg, waarbij de gemeente Horst als uitgangspunt dient.

Praktische informatie

Als u wilt deelnemen, dan kunt u zich via een email naar secretaris@lgogterhorst.nl aanmelden. De acceptatie is in volgorde van aanmelding en met voorrang voor de leden van de Kring Ter Horst. De maximale groepsgrootte is 33 deelnemers. In de kantfabriek is een lift aanwezig, waarmee u het cursuslokaal kunt bereiken.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit