Weert ‘Parel van de heide’

24 maart 2019

13:30 uur

Munttheater, Collegeplein 3 te Weert

Entree: €15

Op zondagmiddag 24 maart leent het Munttheater in Weert zijn podium aan de feestelijke herdenking van de oprichting van Weerts Geschied- en Oudheidkundig Genootschap in 1939. Het jubileumprogramma zal in het teken staan van de ‘nog onbekende’ negentiende eeuw van Weert. Aan die onbekendheid maakt De Aldenborgh dan tevens een einde door de presentatie van het langverwachte boek: Weert ‘Parel van de heide’ ... in de 19e eeuw.

Frits Nies is schrijver en samensteller van deze gebonden uitgave, rijk aan veelal niet eerder gepubliceerde beelden in full colour en zwart-wit. Leidend thema van het boek is hoe Weert in de negentiende eeuw werd wakker gekust door de aanleg van de Zuid-Willemsvaart en de IJzeren Rijn. Er ontstond een bedrijvige ‘stichtstad’ met onder meer opstand, migratie, kloosters, burgerij en buitenie, internaten, Mariadevotie, sociëteiten, armbestuur, ziekenbussen, brouwers, tinnegieters, zilversmeden, molenaars, bakkers, muzikanten, schutters, ontginners, boeren en missionarissen …

Het eerste exemplaar van jubileumboek wordt tijdens deze dag feestelijk overhandigd aan de Limburgse commissaris van de koning, Theo Bovens.

Bekijk hier de volledige uitnodiging en het programma van deze jubileumdag >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit