Vragensessie lezing 'Vastenavond: ’t vrijthof van de Mestreechter Geis'

14 februari 2022

19:30 uur

Online via ZOOM

Op maandag 7 februari staat de lezing Vastenavond: ’t vrijthof van de Mestreechter Geis door Ewout van den Engel op het programma. De lezing kan bekeken worden via het Youtube-kanaal van het LGOG, zo hebben wij met de spreker afgesproken. Door hier te klikken gaat u naar de lezing.

Drs. Ewout van den Engel studeerde cultuurwetenschappen in Maastricht. Hij is onder meer schrijver van Op zoek naar de Mestreechter Geis, over de Maastrichtse identiteit, culturele waarden en communicatiecultuur. Een “must-read” volgens De Limburger, en de Volkskrant noemde het boek “razend interessant”. In de lezing Vastenavond: ’t vrijthof van de Mestreechter Geis gaat Ewout in op de Romaanse (communicatie-) cultuur van de Maastrichtenaar (Mestreechter Geis), hoe die historisch gegroeid is en de rol hierin van Vastenavond als ‘t vrijthof van de Maastrichtse culturele waarden. Als afsluiting schijnt Ewout een licht op de actuele discussie om de carnavalsviering al dan niet naar de zomer te verplaatsen.

Op maandag 14 februari heeft u de gelegenheid om de spreker via Zoom vragen te stellen over zijn lezing. Hiervoor kunt zich vooraf aanmelden via Bart Zwegers: b.zwegers@maastrichtuniversity.nl. U ontvangt dan een link waarmee u aan deze online bijeenkomst kunt deelnemen.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit