VOL: Rondleiding Museum Romeinse Katakomben

7 april 2022

19:00 uur

Museum Romeinse Katakomben (Plenkertstraat 55, Valkenburg aan de Geul)

Entree: Leden: gratis, niet-leden: € 7,50

Deze rondleiding is inmiddels volgeboekt, u kunt zich niet meer aanmelden.

Op donderdag 7 en vrijdag 8 april organiseert de sectie archeologie een rondleiding door het Museum Romeinse Katakomben te Valkenburg.

Over het museum

Vanaf circa 1850 was het heel gebruikelijk dat welgestelde mensen zich bezighielden met archeologie en oude culturen. Zij verdiepten zich graag in kunst en wetenschap en dan het liefst in een eigen uniek project. Het opzetten van een museale collectie was een veel voorkomende vorm. Het museum is gerealiseerd door Jan Diepen, zoon van een rijke textielindustrieel, in samenwerking met de beroemde architect Pierre Cuypers. Cuypers is vooral bekend als architect van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. De realisatie van het ondergrondse museum is zonder enige twijfel een van zijn meest bijzondere projecten. Een opzienbarend initiatief dat onder andere medewerking kreeg van het Vaticaan en de Romeinse autoriteiten.

Over de rondleiding

Je daalt af naar (reconstructies van) graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende, kleurrijke grafkamers van vooraanstaande Romeinen. De rijk versierde crypten – zo’n 25 meter onder het aardoppervlak – zijn overweldigend mooi. De fresco’s openbaren bijzondere verhalen, oude rituelen, en verrassende scènes uit het dagelijkse leven. Deze inspirerende rondleiding leidt je langs alle hoogtepunten van het ondergrondse Rome.

Praktische informatie

Per avond zijn er maximaal 12 plekken beschikbaar. Aanmelden kan via deze link. Niet-leden kunnen de entree contant betalen bij de ingang.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit