Limburgse Verwantschappen

Op maandag 5 november geeft Funs Patelski een lezing over Limburgse Verwantschappen n.a.v. het 6 jaar geleden verschenen boek 'Limburgse Verwantschappen. Bijzondere familierelaties gebaseerd op de kwartierstaat Van der Cruijs-Gilissen'.

De lezing neemt je mee in de wereld van het genealogische onderzoek. De basisbegrippen worden kort toegelicht en men leert al snel dat hoe breder en dieper men duikt in iemands voorouderschap (kwartierstaat), hoe meer onderlinge verwantschappen men kan aantonen en bewijzen.

Speciaal voor de presentatie in Roermond is ook gezocht naar verwantschappen tussen bekende persoonlijkheden met Roermondse voorouders of banden met Roermond, zoals Max Verstappen, Eva Crutzen, Louis Raemaekers, Jo Cals, de Roermondse bisschoppen onder wie mgr. Harry Smeets en anderen. Uiteraard wordt speciaal aandacht besteed aan verwantschappen van Pierre Cuypers. Had hij bijvoorbeeld adellijke voorouders?

Na de pauze komt genetische genealogie aan de orde. Er wordt stilgestaan bij de rol van genealogie in de Worm-studie, een academisch onderzoek van cardiologe dr. Rachel ter Bekke naar erfelijke factoren bij mensen met hartritmestoornissen en plotselinge hartstilstand. Het onderzoek staat onder leiding van prof. dr. Paul Volders, cardio-geneticus aan MUMC.

Bekijk hier de volledige uitnodiging >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit