Lezing ‘Watersnoodramp Limburg 2021: Wat een Ramp!’

31 oktober 2022

19:30 uur

Bibliotheek, Merseloseweg 59, 5801 CC Venray

Entree: Leden: gratis, niet-leden: € 5,-

Op maandag 31 oktober organiseert Biblionu en Kring Venray een voordracht in kader van de maand van geschiedenis ‘Watersnoodramp Limburg 2021: Wat een Ramp!’ door Patrick van der Broeck, dijkgraaf Waterschap Limburg.

De lezing

In ieder mensenleven komen ze voor: rampen. Van een naaste die overlijdt tot een dorp dat wegspoelt. Van geen dak boven je hoofd tot een economie die instort. Van persoonlijke rampen tot catastrofes die de samenleving ontwrichten. Een ramp kent vele verschijningsvormen. In oktober 2022 worden in heel Nederland in het kader van de Maand van de Geschiedenis allerhande rampen en hun gevolgen voor het voetlicht gebracht. Niet alleen de verwoestende kracht van rampen wordt belicht, maar óók de creativiteit, samenwerking en innovatie die uit een vreselijke gebeurtenis kunnen voortvloeien.
Wat komt er allemaal kijken bij een ramp naast reddingswerkers, media en ramptoerisme? Hoe gaat men ten langen leste over tot de orde van de dag, met de herinneringen aan de rampzalige gebeurtenissen en tegenspoed in het hoofd? Welke lessen worden achteraf getrokken?

Praktische informatie

Omdat wij een grote opkomst verwachten én omdat het aantal plaatsen beperkt is, maken we gebruik van een reserveringssysteem. U kunt één of meerdere plaatsen reserveren door gebruik te maken van de link: https://bit.ly/lezingmaandvandegeschiedenis.
Wanneer u naar beneden scrolt, kunt u onderaan op deze webpagina aangeven of u lid bent van LGOG (gratis), lid van de Bibliotheek (gratis) of andere belangstellende (kosten bedragen dan 5 euro per persoon).

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit