VOL: Lezing ‘Sinti in Limburg 1555 tot 2022’

21 februari 2022

19:30 uur

Thermenmuseum (Coriovallumstraat 9, Heerlen)

Entree: Leden: gratis, niet-leden: € 5,-

Deze lezing is inmiddels volgeboekt. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden.

Op maandag 21 februari organiseert Kring Parkstad een lezing door Jacques Lemmens over Sinti in Limburg van 1555 tot 2022. Deze lezing is tot stand gekomen na veel onderzoek in binnen- en buitenland en vele uren interviews met leden van de Sinti-gemeenschap in Limburg.

Lemmens maakt gebruik van tot nu toe onbekende bronnen en bijzondere documenten. Aan de hand hiervan legt hij een link naar zijn eigen verleden, zijn beweegredenen om geschiedenis te gaan studeren en de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog die de joodse- en Sinti-gemeenschap zo onwaarschijnlijk hard heeft getroffen. Hij kijkt echter ook terug naar de oorsprong van de Sinti en hoe zij in Limburg terecht kwamen. De lezing zal opgeluisterd worden door gypsiemusic op accordeon door Roger Moreno, de componist van het wereldberoemde Auschwitz-requiem.

In verband met de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het Coronavirus zijn wij genoodzaakt om een maximum aantal bezoekers aan te houden. Aan deze lezing kunnen maximaal 40 bezoekers deelnemen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar j.martens@historischgoud.nl.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit