Lezing Hugo Grotius ‘Een leven in strijd om wereldvrede’ en boekenbeurs van historische boeken

15 mei 2024

20:00 uur

Openluchtmuseum De Locht, Broekhuizerdijk 16d, Melderslo

Entree: LGOG leden: gratis, niet-leden 5 euro.

Op woensdag 15 mei bent u van harte uitgenodigd voor de lezing 'Hugo Grotius - een leven in strijd om wereldvrede' door professor Henk Nellen, gevolgd door een boekenbeurs.

In zijn lezing bespreekt Henk Nellen de betekenis en duurzame invloed van misschien wel de grootste Nederlandse geleerde uit de zeventiende eeuw: Hugo de Groot (1583-1645). Onder zijn Latijnse naam Grotius was dit Delftse wonderkind al vroeg wijdvermaard. Als staatsman, jurist, dichter, theoloog, historicus, literator, briefschrijver en familieman stelde hij zijn geleerdheid in dienst van het vaderland, dat een bloedige oorlog tegen de wereldmacht Spanje uitvocht.

Henk Nellen (geboren in Horst in 1949) is als gastonderzoeker verbonden aan het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis te Amsterdam. Tot aan zijn pensionering doceerde hij tevens ideeëngeschiedenis van de vroegmoderne tijd aan de Erasmus School of History, Culture and Communication van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Hugo de Groot is onlosmakelijk verbonden aan de boekenkist, daarom vonden wij het aardig om rondom deze lezing een kleine boekenbeurs te organiseren.

Programma

19.30 uur Opening boekenbeurs

20.00 uur Aanvang lezing

21.00 uur Pauze met jaaroverzicht 2023 in foto’s

21.15 uur Hervatting lezing

22.00 uur Einde lezing, waarna de boekenbeurs nog een half uur open is.

Wij vinden het fijn om jullie te ontmoeten, je hoeft je niet vooraf aan te melden.

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit