lezing: ‘Dromen en doorzetten. Over uitvinders, de familie van Doorne en DAF’

27 februari 2023

19:30 uur

Auditorium Venrays Museum, Mgr. Goumansplein 1, 5801 CZ Venray

Entree: leden gratis; niet-leden €5,-

Op maandag 27 februari organiseert Kring Venray een lezing Dromen en doorzetten. Over uitvinders, de familie van Doorne en DAF‘ door Hay Mulders.

De lezing
De voordracht gaat over twee ondernemende broers uit onze regio: Hub van Doorne (1900-1979) en Wim van Doorne (1906-1982). Hub en Wim waren slimme, ondernemende zonen van een smid uit Horst-America. Zij richtten al op jonge leeftijd, in 1928, het bedrijf ‘Hub van Doorne's Machinefabriek en Constructiewerkplaats’ op. Dat bedrijf groeide later uit tot ‘Van Doorne's Aanhangwagenfabriek N.V.’ en weer later tot ‘Van Doorne Automobielfabriek’ of kortweg DAF. Een onderneming, die ook gebruik maakte van Venrayse kennis: talrijke Venraynaren hebben bij DAF gewerkt en Inalfa was een vaste toeleverancier.
DAF werd een wereldberoemd automerk met een personenauto- en een vrachtwagendivisie.

Tijdens de voordracht krijgen de aanwezigen meer te horen over de gebroeders van Doorne, over hun jeugd, over hun pioniersgeest en ondernemerschap, over hun grote betekenis voor economie en industrie, en over hun maatschappelijke betrokkenheid.

Spreker is Hay Mulders uit Horst-America. Hij heeft samen met zijn plaatsgenoot Ab Rongen veel onderzoek gedaan naar de gebroeders van Doorne en naar hun prestaties. Zij schreven samen het boek ‘Van Doorne’s jeugdjaren’, een boek over de creatieve en innovatieve ideeën van Hub en Wim van Doorne, hun inspirerend leiderschap en onverschrokkenheid als ondernemers. Hay Mulders is lid van LGOG Kring Ter Horst, dorpsondersteuner in America en voorzitter van de Werkgroep Oud America.

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit