De Roer van bron tot monding. Deel 2: De Roer in het Laagland

Kring Gelders Overkwartier van Roemond organiseert, in samenwerking met de Stichting Rura, op woensdag 4 maart de tweede lezing in 2020. Olaf op den Camp zal een lezing geven met als titel: De Roer van bron tot monding. Deel 2: de Roer in het laagland.

Iedereen in Roermond en Midden-Limburg kent de Roer. Dit is een van de belangrijkste riviertjes van de Duitse Eifel, dat ontspringt in de Hoge Venen nabij de Botrange. Tijdens deze tweede lezing krijgen de aanwezigen de kans om beter kennis te maken met de Roer in het laagland. Waar komt dit riviertje nu eigenlijk precies vandaan, en door welke landschappen stroomt ze? En welke planten en dieren kunnen we langs de Roer vinden? Dit alles komt terug in deze lezing die rijk geïllustreerd wordt met eigen opnames van Olaf Op den Kamp, waarvan vele ook in zijn gelijknamige boek terugkomen. Tevens zal Op den Kamp ingaan op de ambachten die langs de Roer te vinden zijn, zoals watermolens, die de Roer van stroom voorzag.

De spreker, Olaf Op den Kamp, is de schrijver van het gelijknamige boek De Roer van bron tot monding (dat deze avond ook te koop €17,90 is). Hij heeft al 6 wandelgidsen op zijn naam staan. Daarnaast beschreef hij in het boek Natuurlijk Kerkrade. Ook werkte hij mee aan publicaties als Natuurlijk Roermond, Natuur voor elkaar in het Grenspark Maas-Swalm-Nette en De Geleenbeek. Hij werkt als bureaumanager bij het Koninklijk Natuurhistorisch Genootschap in Limburg. Daar is hij hoofdredacteur van het Natuurhistorisch Maandblad.

Meer informatie -->


Vorige activiteit | Volgende activiteit