Jaarvergadering & lezing 'Het Maastrichts experiment'

9 april 2018

19:00 - 22:00 uur

Stayokay Maastricht (Maasboulevard 101, Maastricht)

Entree: gratis voor leden van LGOG / € 3 voor niet-leden

Kring Maastricht houdt op maandag 9 april om 19.00 uur haar algemene ledenvergadering. Om 20.00 uur volgt een lezing van Annemieke Klijn over de Maastrichtse universiteit: Het Maastrichts experiment. Over de uitdagingen van een jonge universiteit 1976-2016.

De in 1976 opgerichte Universiteit Maastricht werd geacht bij te dragen aan de vernieuwing van het hoger onderwijs in Nederland door experimentele opleidingen te ontwikkelen, vandaar ‘het Maastrichts experiment’. Als niet-klassieke universiteit moest ze zich bewijzen binnen het bestaande universitaire bestel.

Uniek aan deze jonge universiteit is ook dat veel sleutelfiguren uit de begintijd nog in leven zijn. Aan de hand van zestien van deze hoofdrolspelers gaat Annemieke Klijn door de geschiedenis van de Universiteit Maastricht. Met welke idealen en welke ambities kwamen zij naar de stad? In hoeverre was het mogelijk echt met een schone lei te beginnen? Voor welke uitdagingen kwamen zij te staan bij de groei van de universiteit? Welke strategieën volgden zij? Hoe gingen zij om met de spanning tussen het zoeken naar een eigen, vernieuwend profiel en het verlangen naar volwaardige acceptatie door andere universiteiten?

Bekijk hier de uitnodiging voor jaarvergadering en lezing >>

Bekijk hier het verslag van de jaarvergadering van 2017 >>

Bekijk hier het jaarverslag over 2017 >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit