Gluren bij de buren: Maasbracht

10 juli 2018

19:00 uur

Mooie traditie van Kring Weert, in samenwerking met Stichting De Aldenborgh en Geschied- en Heemkundekring Het Land van Thorn: Gluren bij de Buren, waarbij op enkele zomeravonden een bezoek wordt gebracht aan een plaats in de omgeving van Weert. Deze editie trapt op dinsdag 10 juli af met een bezoek aan Maasbracht.

Maasbracht wordt in de 8ste eeuw vermeld als Warachte en later als Bracht, behorend tot het Ambt Montfort. Vanaf de Franse tijd was het een zelfstandige gemeente. Sinds 2007 is Maasbracht een dorp binnen de nieuwe gemeente Maasgouw.

De dorpswandeling begint bij de Sint-Gertrudiskerk met haar veertiende-eeuwse Romaanse toren en voert verder langs de haven naar de Drielingsluizen. Halverwege de haven ligt het Maas Binnenvaartmuseum. Dit herbergt tal van objecten die herinneren aan de rijke geschiedenis van de schippersbeurs en het verleden van de binnenvaart. Aan het eind van de wandeling bestaat de mogelijkheid om van de meerdere horecagelegenheden in de buurt van het museum gebruik te maken.

Bekijk hier het volledige programma van de Cultuurhistorische Zomer 2018, met onder meer details over het bezoek aan Maasbracht >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit