Vol: Filmdocumentaire “LEUKEN in vroeger jaren” van Jo van Geneijgen en Hub Bukkems

28 januari 2023

15:30 uur

Gotcha Cinema Weert, Beekstraat 49, 6001 GG WEERT

Entree: € 9,-

Deze activiteit is inmiddels volgeboekt.

Op vrijdagen 20 en 27, de zaterdagen 21 en 28 en de zondagen 22 en 29 januari organiseert Kring Weert in samenwerking met Wijkraak Leuken een aantal voorstellingen gepland voor de filmdocumentaire ´LEUKEN in vroeger jaren´.

De film

De film schetst een beeld van de toenmalige gehuchten Leuken en Moesdijk en bestaat voor een groot deel uit interviews met bewoners. Veel inwoners vertellen in de film over het leven van vroeger, aangevuld met foto’s en unieke oude filmbeelden. Hierbij komen leuke anekdotes voorbij. De Weerter gehuchten Leuken en Moesdijk lagen vroeger hoofdzakelijk in agrarisch gebied. De bevolking bestond uit boerengezinnen en ambachtslieden. Ook woonwagenbewoners maakten deel uit van deze gemeenschap.

De ‘rivaliteit’ die er vroeger heerste tussen beide kernen, zal de revue passeren. De executies die in de 16e eeuw nabij ‘De Trumpert’ plaatsvonden komen aan de orde evenals het neerstorten van een Engelse bommenwerper in de Tweede Wereldoorlog. Tevens worden onder meer de kerk, de school, cafés en het rijke verenigingsleven in beeld gebracht.

Praktische informatie

Tickets kunnen online besteld worden via: www.gotcha-weert.nl of telefonisch via: 0495-532002.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.Vorige activiteit | Volgende activiteit