Filmdocumentaire “Grensgeval” gemaakt door Peter Crins en geheel gewijd aan de Eerste Wereldoorlog in onze grensregio

28 april 2024

13:00 uur

ECI cultuurfabriek Roermond

Entree: €13,50

De Kring Gelders Overkwartier van Roermond biedt in samenwerking met het ECI-theater op zondag 28 april een herkansing om de uit het jaar 2018 daterende documentaire ‘Grensgeval’ te bekijken.

De filmdocumentaire is gemaakt door de cineast Peter Crins. Deze film toont het leven in onze regio aan de Belgische en Nederlandse kant van de grens tijdens de Eerste Wereldoorlog. De film werd in 2019 bekroond
met een eerste prijs op het Limburg Film Festival in Venlo.

De in dialect gesproken film is in het Nederlands ondertiteld en laat de kijker zien hoe de strijd tussen de grootmachten het leven in onze grensstreek totaal ontregelde. Tim Crins componeerde speciaal voor deze film mooie bijpassende filmmuziek. Jo Brunenberg bewerkte het beeldmateriaal en verzorgde de vormgeving.

Vanwege de productiekosten van deze film is de toegang niet gratis. De ticketkosten zijn € 13,50 per persoon, inclusief koffie, thee en frisdrank. Het programma duurt 2 uur en 45 minuten inclusief pauze en nagesprek met Peter Crins. Koop tijdig uw ticket online, via de website van de ECI cultuurfabriek of fysiek bij de receptie van de ECI cultuurfabriek. Er wordt wederom een grote toeloop verwacht.

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit