Excursie ‘Viller Mühle’

1 september 2018

10:45 - 13:00 uur

Viller Mühle, Viller 32, DL 47574 Goch

Entree: Leden LGOG gratis/ partners of gezinsleden betalen €10,-

De historische Kring Maas & Niers bestaat dit jaar 50 jaar!
Om dit heuglijke feit te vieren nodigt de Kring Maas en Niers haar leden uit voor een excursie met een vrolijke touch naar de 'Viller Mühle’ op 1 september.

De Viller Mühle is een voormalige olie- en graanmolen. Al in de 14e eeuw wordt de watermolen in diverse documenten vermeld. In de tweede helft van de 19e eeuw kende de molen een bloeitijd en werd er zelfs een aansluiting op het Duits-lijntje aangelegd. Na de kanalisatie van het riviertje de Niers in de jaren 30 van de vorige eeuw verloor de molen zijn natuurlijke aandrijvingen werd in 1940 de oliemolen stilgelegd en in 1972 tenslotte ook de graanmolen.

Het terrein met de gebouwen werden in 1994 door de heer Heinz Bömler aangekocht, waarna een grondige restauratie volgde. Het complex kwam in het jaar 2000 onder bescherming van Denkmalschutz. De 74-jarige Heinz Bömler is een man met een bijzonder creatieve en fantasierijke geest. ‘De waanzinnige poppenspeler’ noemt hij zichzelf. Hij heeft de Viller Mühle omgetoverd tot een surrealistische wereld. Verspreid over de diverse gebouwen op het terrein vind je 43 oorspronkelijke winkelinterieurs uit de eerste naoorlogse decennia met restaurants, cafés, theaters, en verzamelingen van duizenden voorwerpen die de meesten van ons herkennen uit de tweede helft van de 20e eeuw. Niets is nieuw, alles is oud en hergebruikt.

Tijdens de excursie wordt in Viller Mühle het programma ‘Die Ware Wahnsinn’ gevolgd. Wat het inhoudt? Een rondleiding en voor de rest zullen we zien! Laat u zich verrassen.

Wil u mee naar de Viller Mühle? Meldt u zich dan vóór 24 augustus aan door een mail te sturen naar: lgog.maasenniers@gmail.com

Bekijk hier de volledige uitnodiging >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit