Excursie “De ondergang van het Romeinse Rijk”; drie tentoonstellingen Trier

30 juli 2022

08:00 uur

Trier

Entree: Leden: € 46,-, niet-leden: € 51,-

Op zaterdag 30 juli organiseert Kring Westelijke Mijnstreek een excursie “De ondergang van het Romeinse Rijk” met opstapplaatsen Geleen en Heerlen.

Het programma

  • 08:00 uur: Vertrek uit Geleen vanaf het parkeerterrein gelegen aan een zijweg van de Jos Kleynenlaan. Komende van de Rijksweg, direct na het tankstation de toegangsweg rechts inrijden; na 100 meter ligt het grote parkeerterrein
  • 08:30 uur: Vertrek uit Heerlen: Parkeerplaats hoek Heerlerbaan en Dr. Meulemanstraat
  • 11:00 uur: Aankomst Trier, vlak bij de Porta Nigra. Lunchen en bezoeken van de drie tentoonstellingen bepaalt iedereen op zijn eigen tempo
  • 17:00 uur: Vertrek uit Trier
  • 19:30 uur: Aankomst Heerlen
  • 20:00 uur: Aankomst Geleen

Over de excursie

In Trier worden momenteel rond het thema “De ondergang van het Romeinse Rijk” in drie gerenommeerde, dicht bij elkaar gelegen musea drie tentoonstellingen georganiseerd. Trier heeft al vaker bewezen dit soort grotere projecten op hoog niveau te kunnen organiseren. De tentoonstellingen rond keizer Nero en Karl Marx lieten dat enkele jaren geleden zien.

In de drie tentoonstellingen, verdeeld over 31 zalen en 2.000 vierkante meter, worden 700 unieke stukken getoond, uit 130 musea afkomstig uit 20 landen!

Iedere deelnemer ontvangt een ticket voor alle drie de tentoonstellingen. Iedereen kan op zijn of haar eigen tempo en eigen voorkeuren de tentoonstellingen bezoeken. Daarnaast heeft u uiteraard ook de gelegenheid om het mooie centrum van Trier te verkennen, te lunchen of op een terrasje uit te rusten.

Praktische informatie

Deelname aan deze excursie kost €46,- voor leden en €51,- voor niet-leden.

In de prijs zijn begrepen: kosten bus, fooi chauffeur, entree voor de drie tentoonstellingen. U dient zelf voor verzekering tijdens de reis te zorgen. De aanmelding geschiedt per email aan mwvdweerden@ziggo.nl en is definitief wanneer het verschuldigde bedrag is overgemaakt op bankrekening (IBAN) NL84INGB0005378710 t.n.v. LGOG kring Parkstad onder vermelding van “Trier”, de gewenste opstapplaats. Het is eveneens van belang bij uw aanmelding het 06 nummer te vermelden waarop U bereikbaar bent tijdens de excursie.
Aanmelding uiterlijk 11 juli. Mocht uw inschrijving binnenkomen wanneer de bus is volgeboekt, dan ontvangt u daarvan meteen bericht en wordt uw geld teruggestort. Bij afmelding waarvoor geen vervanging gevonden wordt, kan helaas geen terugbetaling plaatsvinden. Afmelding dient te geschieden bij Martin van der Weerden per email mwvdweerden@ziggo.nl of telefoon: 045-5325094/06-15894406.

De op dat moment geldende regels in Duitsland gelden m.b.t. corona worden in acht genomen.
Gelieve voor alle zekerheid een mondmasker type FFP2 mee te nemen.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit