Excursie Cenakelkerk in Heilig Landstichting

23 september 2023

10:45 uur

Pastoor Rabouplein 1, 6564 BP Heilig Landstichting

Entree: leden gratis; niet-leden € 5,-

Het bestuur van de Historische Kring Maas en Niers nodigt u uit voor een excursie naar de Cenakelkerk in Heilig Landstichting op zaterdag 23 september.

Programma
11:00 - 12:00 uur: rondleiding in de kerk met uitvoerige uitleg.
12:00 - 13:00 uur: bezoek aan de begraafplaats.
13:00 uur: Hotel Rozenhof.

De Cenakelkerk in Heilig Landstichting werd gebouwd tussen 1913 en 1915 als parochie- en bedevaartkerk. Door de bijzondere vormgeving en detaillering geldt dit bouwwerk als een uniek voorbeeld van oriëntalisme in de Nederlandse kerkarchitectuur. Het gebouw is wit gepleisterd en heeft twee Byzantijnse torens. In het interieur vinden we rondom glas-in-loodramen, diverse muurschilderingen en mozaïeken.

Na de rondleiding in de kerk brengen we - als het weer het toelaat - een bezoek aan het begraaf- en gedenkpark van Heilig Landstichting. De gehele begraafplaats met landschappelijke aanleg en beplanting is evenals de Cenakelkerk als Rijksmonument aangewezen.

Dit deel van het programma is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Als afsluiting van deze excursie wordt u koffie / thee en gebak aangeboden bij Hotel restaurant Rozenhof, Nijmeegsebaan 114, 6564 CK Heilig Landstichting.

Voor deelname aan deze excursie (max. 30 personen) kunt u zich opgeven, graag voor 19 september op lgog.maasenniers@gmail.com. U bent verzekerd van een plek op de deelnemerslijst als u onze bevestiging na uw aanmelding ontvangen heeft.

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit