Exclusieve rondleiding tentoonstelling “Oevers vol Romeinen”

27 augustus 2022

11:15 uur

Limburgs Museum te Venlo, Keulsepoort 5 Venlo

Entree: Leden: € 9,50, niet-leden: € 15,-

Op zaterdag 27 augustus organiseert de sectie archeologie in samenwerking met het Limburgs Museum een exclusieve rondleiding door de tentoonstelling “Oevers vol Romeinen” en wordt gegeven door conservator archeologie Bibi Beekman.

Limburgs Museum

Het Limburgs Museum, gelegen in het centrum van Venlo, wil van betekenis zijn voor huidige en toekomstige generaties. Dat doen ze door het verzamelen, tonen en vertellen van de verhalen van Limburg. Een belangrijke taak is hierbij het verzamelen, conserveren, onderzoeken en bewaren van objecten die betrekking hebben op Limburg. De collectie van het Limburgs Museum bestaat op dit moment uit maar liefst 83.000 objecten.

Tentoonstelling “Oevers vol Romeinen”

De interactieve tentoonstelling laat zien hoe de Romeinen zo’n tweeduizend jaar geleden leefden, langs de Rijn en de Maas. De Rijn vormde de noordelijke grens van het Romeinse Rijk, de limes. De Maas was het Romeinse achterland. Tijdens deze rondleiding krijgt u een levendig beeld over hoe het leven er toen uit zag. Er zijn veel sporen van het leven uit die tijd bewaard gebleven, en een aantal bijzondere objecten zijn tijdens deze tentoonstelling te bewonderen. Zo is er een zandstenen hoofd te zien van een dame: de Dame van Voerendaal, gevonden op een heuvel op de Via Belgica.

Praktische informatie

De ontvangst is om 11.00 uur in de hal van het Limburgs Museum, om 11:15 uur start de rondleiding.

Het museum ligt direct tegenover de uitgang van het NS-treinstation en het busstation van Venlo. Het museum heeft geen eigen parkeergelegenheid, maar er zijn diverse (betaalde) parkeergarages in de directe omgeving. Deze parkeergarage ligt dichtbij en heeft een parkeerdeal met het Limburgs Museum.

Lunch: Indien u na de rondleiding gebruik wilt maken van een lunch in het Museumcafé, dient u zich hiervoor tijdig van te voren aan te melden bij het Limburgs Museum. Dit om er zeker van te zijn dat ieder voorzien kan worden van voldoende drank en spijs. U kunt dit telefonisch doorgeven: 077-3522112.

De kosten (toegang museum en de rondleiding) voor leden van de sectie archeologie zijn €9,50 en voor niet-leden €15,-. Museumjaarkaart houders betalen €3,-. U dient de kosten vooraf over te maken op bankrekeningnummer: NL13 INGB 0001 0378 80 tnv LGOG sectie archeologie o.v.v. Rondleiding Limburgs Museum.

Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers, en aanmelden van te voren is verplicht. Aanmelden voor de rondleiding kan via deze link.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit