Euregionale Contactdag: in de voetsporen van Swentibold

29 september 2018

11:00 - 17:30 uur

Het Stift, Salvatorplein 2 te Susteren

Entree: deelnamekosten € 30

Kring De Westelijke Mijnstreek organiseert op zaterdag 29 september in Susteren de traditionele Euregionale Contactdag. Behalve de LGOG Kring nemen ook de Pater Sangerskring te Maaseik en de Heimatverein Selfkant deel. Zoals altijd staat deze dag in het teken van interessante historische wetenswaardigheden en prettige contacten met de zusterverenigingen uit Duitsland en België.

Thema dit jaar is ‘In de voetsporen van Swentibold’. Na de ontvangst en opening praat Guus Janssen de aanwezigen bij over Swentibold. Ook in een lezing van John van Bree over de geschiedenis van de Sint-Amelbergabasiliek in Susteren komt Swentibold aan de orde. Daarna zullen gidsen twee alternerende groepen rondleiden door de Amelbergabasiliek en schatkamer.

’s Middags staat een bezoek aan kasteel Limbricht op het programma. Rob Pernot leidt de deelnemers in in de geschiedenis van kasteel Limbricht en gaat in op de vraag of er een relatie is tussen kasteel en Swentibold. De dag wordt afgesloten met een borrel en een buffetdiner.

Bekijk hier de volledige uitnodiging >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit