Cursusavond Middeleeuws aardewerk

24 maart 2022

20:00 uur

Entree: Leden: gratis, Niet-leden: € 3,00

In samenwerking met Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal organiseert de sectie archeologie op donderdag 24 maart een cursusavond over middeleeuws aardewerk.

Over de cursus

Ongeveer 6.500 jaar geleden verscheen het eerste aardewerk in het huidige Nederland op het toneel. Sindsdien heeft de mens dit materiaal continu gebruikt. Al die tijd, tot pakweg 1900, is aardewerk in de bodem beland, vooral als afval in de vorm van scherven.

De cursus laat de deelnemers kennismaken met de belangrijkste middeleeuwse aardewerksoorten en -typen die in Nederland voorkomen, maar met de nadruk op Limburg. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de laatste stand van kennis. Het doel is om de cursisten een indruk te geven van de hoofdkenmerken van het middeleeuwse aardewerk. Na afloop hebben ze basiskennis en houvast bij het zelf determineren (herkennen en dateren) van dit materiaal. Basiskennis is niet noodzakelijk. De cursus wordt gegeven door Jacob Schotten, gemeentelijk archeoloog van Venlo.

Praktische informatie

Vanwege het maximaal aantal deelnemers (25) is vooraf aanmelding verplicht. Dit kan door u voor 17 maart aan te melden via deze link.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit