Cursus: Weerterlogie

5 oktober 2020

19:00 - 21:00 uur

Buurtcentrum Moesel: Christinelaan 25, 6006 CJ Weert.

Entree: Deelnameprijs: € 121,- (betaling geldt als inschrijving). Voor leden en vrienden van de Aldenborgh € 111,-.

Let op! Deze cursus is al helemaal volgeboekt! Begin maart 2021 start weer een nieuwe cursus. Wie interesse heeft om daaraan deel te nemen kan dit melden bij het secretariaat: info@dealdenborgh.nl U wordt dan tijdig geïnformeerd.


Op maandag 5 oktober 2020 start de cursus Weerterlogie als vanouds weer. In een serie van acht maandagavonden verzorgen enkele enthousiaste experts een gevarieerde introductie in de cultuur en geschiedenis van Weert. Vanwege coronamaatregelen vindt deze editie niet plaats in clublokaal Antje van de Statie maar in Buurtcentrum Moesel in een opstelling die voldoet aan de corona-richtlijnen. De reeks eindigt met de feestelijke installatie van de nieuwe Weerterlogen. Deze avondcursus staat open voor iedereen met belangstelling en een warm hart voor Weert. Er is geen vooropleiding vereist. De opgedane kennis biedt ook een solide basis voor cultuurhistorisch actieve leden van onze en andere verenigingen. Met de opgedane kennis kan iedereen na afloop bijvoorbeeld familie en vrienden rondleiden door Weert en zo samen nog meer genieten van de stad en regio.

Tijdens deze cursus zult u zich verdiepen in de volgende onderwerpen:

• 05 oktober: dr. Henk Hiddink - prehistorie en oudheid.
• 12 oktober: drs. John van Cauteren - middeleeuwen/Tachtigjarige Oorlog.
• 19 oktober: dr. Jos Wassink - zeventiende en achttiende eeuw.
• 26 oktober: dr. Joost Welten - Franse tijd.
• 09 november: Peter Korten - negentiende eeuw.
• 16 november: drs. John van Cauteren - kunst.
• 23 november: drs. Theo Schers - wereldoorlogen en interbellum.
• 30 november: drs. Frits Nies - opbouw en afbraak na WO II.

Aanmelden kan door overmaking van het cursusgeld op bankrekening NL31RABO0176968334 t.n.v. stichting De Aldenborgh Weert onder vermelding van ‘cursus’ en uw naam. Gelieve de deelname ook door te geven aan ons secretariaat via info@dealdenborgh.nl of 0495-651934. Bent u al Weerterloog, maar wilt u een les op herhaling? Stuur dan een e-mail of bel het Secretariaat. U bent van harte welkom!

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit