Algemene Ledenvergadering en rondleiding Restaura/Thermenmuseum

9 april 2022

13:00 uur

De Vondst (Raadhuisplein 20, Heerlen)

Op zaterdag 9 april organiseert de sectie archeologie haar Algemene Ledenvergadering gevolgd door een rondleiding bij Restaura en een bezoek aan het Thermenmuseum.

Over de ALV

In september 2021 is het nieuwe bestuur van de sectie archeologie geïnstalleerd. Graag praat het bestuur u bij over de stand van zaken, de financiën en de activiteiten van het afgelopen jaar. Maar nog liever vertelt het bestuur u over alle plannen van de toekomst: bijvoorbeeld over onze visie over social media en alle activiteiten die we nog hopen te plannen. Wij horen daarbij graag uw mening! Wat betekent de sectie voor u en wat zou u graag willen zien?

Het middagprogramma

De Algemene Ledenvergadering is aan twee activiteiten gekoppeld. Er is een mogelijkheid om Restaura te bezoeken onder leiding van Ton Lupak. Ton werkt als restaurator bij Restaura. In dit restauratieatelier worden dagelijks archeologische voorwerpen geconserveerd en gerestaureerd. Ton vertelt je tijdens deze rondleiding over de verschillende methoden van conservatie en restauratie. Voorwerpen uit heel Nederland en van allerlei soorten materialen komen hiernaartoe om gerestaureerd te worden.

Naast een rondleiding bij Restaura wordt u getrakteerd op nog een activiteit! Op individuele basis kunt u het Thermenmuseum bezoeken, dat recht tegenover de Vondst gelegen is. Het Thermenmuseum vertelt het verhaal van de Romeinen in Zuid-Limburg. Het topstuk is het Romeins badhuis: het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw uit Nederland. Bewonder in het museum o.a. de originele kruik van Pottenbakker Lucius, een replica van de askist van Simpelveld en een doorsnede van de Via Belgica van wel 8 meter breed!

Praktische informatie

Voor leden van de sectie archeologie is deze dag gratis, de activiteiten zijn hierbij inbegrepen. Aanmelden voor deze dag is verplicht en kan via deze link.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit