Excursie: Tentoonstelling in Gent (B): “van Eyck, een optische revolutie”

Kring De westelijke Mijnstreek en Kring Parkstad nodigen u van harte uit om deel te nemen aan een excursie naar Gent op zaterdag 18 april 2020. Van 1 februari tot en met 30 april 2020 brengt het Museum voor Schone Kunsten (MSK) een hulde aan de Vlaamse meester Jan van Eyck met de tentoonstelling Van Eyck, een optische revolutie. Wereldwijd zijn er slechts een twintigtal werken aan de hand van Jan van Eyck bewaard en sommige zijn te kwetsbaar om hun bewaarplaats nog te mogen verlaten.

Dit is tevens een unieke kans om de acht gerestaureerde binnenluiken van “De aanbidding van het Lam Gods” te bewonderen. Deze zijn voor het laatst getoond in 1902 tijdens een tentoonstelling, waarbij slechts twee luiken aanwezig waren (de panelen van Adam en Eva). Na afloop van deze tentoonstelling zijn de luiken terug naar de Sint-Baafskathedraal gegaan, om deze daarna nooit meer te verlaten. Dit is dan ook de enige en laatste kans om de panelen in een ruimere context te bekijken.

Na aankomst in Gent, om circa 11:00 uur, is er de gelegenheid om de stad zelf te verkennen. De toegangskaarten voor het MSK zullen in de bus worden uitgedeeld, evenals een plattegrond van het stadscentrum. Wij worden om 15:00 uur in het MSK verwacht. Het is niet nodig als groep naar binnen te gaan. Om 18:00 uur gaan wij vanaf het MSK per bus terug naar onze opstapplaatsen. Verwachte aankomsttijden: Geleen 20:30 uur, Heerlen 21:00 uur.

Let op!
Aanmelden kan tot uiterlijk 28 maart, per e-mail aan het secretariaat: j.martens@historischgoud.nl. Aanmelding is definitief wanneer het verschuldigde bedrag is ontvangen op bankrekening NL84INGB0005378710 t.n.v. LGOG kring Parkstad onder vermelding van 'Gent' en de gewenste opstapplaats. Het is ook van belang bij uw aanmelding het 06 nummer te vermelden waarop u bereikbaar bent tijdens het bezoek aan Gent.

Bekijk hier de volledige uitnodiging -->


Vorige activiteit